10 ustensile indispensabile pentru a face dulciuri in casa

Prajiturile de casa…oricine isi doreste sa le guste si, de ce nu, sa le pregateasca. Prajiturile de casa sunt mai savuroase si mult mai sanatoase decat cele de patiserie. Totusi, pentru a face prajituri sau alte dulciuri in casa, nu este suficient sa aveti la indemana doar ingredientele din reteta. Aveti nevoie si de cateva instrumente esentiale.

Iata o lista de instrumente care va va transforma intr-un patiser expert!

Cantar de bucatarie

In retetele de patiserie, in special in crearea de aluaturi si creme, cuvantul magic este “precizia”! Asadar, obtinerea unui echilibru in compozitie este intr-adevar esentiala. Pe piata, exista cantare digitale excelente, cu ajutorul carora este usor si rapid sa cantarim ingredientele, folosind intotdeauna acelasi bol. Nu uitati ca succesul unor deserturi depinde de dozarea corecta a ingredientelor.

Mixerul electric

Mixerul electric este intr-adevar esential, in special pentru albusul de ou si frisca, doua dintre cele mai utilizate ingrediente in patiserie. Ar fi un efort extra sa bateti cu telul albusurile, asa cum faceau bunicile noastre!

Formele pentru prajituri

Pentru a face deserturi bune, este important sa folositi forme pentru prajituri de buna calitate. Exista diverse forme si dimensiuni pe piata. Pentru o prajitura simpla de casa, trebuie doar sa aveti o forma circulara de copt, cu marginea reglabila si fund detasabil. Luati in considerare sa cumparati si forme cu un diametru mai mic, astfel incat sa puteti face prajituri mai sofisticate. O alta forma pe care o recomandam este cea pentru briose. In cele din urma, pentru biscuiti, folositi o tava normala. Nu uitati de formele pentru cozonaci si checuri, clasicele forme din patiseria romaneasca!

Boluri

Cu siguranta, in bucatarie aveti deja boluri de diferite dimensiuni. Va sfatuiesc sa aveti atat boluri din plastic, cat si din metal, care sunt practice, rezistente si usor de manevrat. Alegeti-le pe cele cu fund rotunjit, care faciliteaza amestecarea aluatului.

Duiuri

Acestea sunt utile pentru decorarea si umplerea dulciurilor si se folosesc impreuna cu un saculet ce poate fi din silicon, tesatura sau „de unica folosinta”. Daca atunci cand decideti sa faceti o prajitura, descoperiti ca nu aveti duiuri si sac special, puteti folosi pur si simplu o punga, strapunzand unul dintre capetele sale.

Spatule si linguri

Pe langa lingurile clasice din lemn, va recomandam sa aveti cel putin o spatula din silicon. Spatulele din silicon sunt excelente, deoarece ajuta la amestec si reusesc sa curete bolurile de aluat, evitand astfel risipa.

Sucitor

Sucitorul este esential pentru intinderea aluatului. Pentru aluatul dospit, sucitorul din lemn este perfect. Daca, in schimb, va incanta designul prajiturii va recomandam rolele de perforat.

Cani gradate

Canile gradate va permit sa masurati cu usurinta lichide, cum ar fi laptele sau apa. In general, carafele sunt foarte utile atunci cand trebuie sa turnati un lichid intr-un amestec.

Sita

Sita este foarte utila pentru cernerea fainii si a pulberilor in general, astfel incat sa nu se formeze bule in aluat. Se gasesc in diametre diferite si cu o tesatura de plasa mai mult sau mai putin densa.

Hartia de copt

Hartia de copt este deosebit de utila pentru toate dulciurile pregatite in cuptor, prin urmare este excelenta pentru coacerea deserturilor.