Accesorii inteligente pentru o casa smart

Pentru ca multe persoane sunt pasionate de tehnologie si vor sa aiba la dispozitie cele mai bune gadgeturi si solutii prin care viata lor sa fie cat mai simpla si mai comoda. De accea, in ultimii ani,  conceptul de smarthouse a castigat din ce in ce mai multa popularitate.

Accesorii inteligente pentru o casa smart

Este adevarat ca pentru a echipa complet o locuinta cu toate sistemele inteligente necesare este extrem de costisitor insa daca si noi ne dorim asta, putem incepe cu cateva elemente de baza precum electrocasnice de ultima generatie sau produse precum prize, alarme sau becuri smart.

Inca de la aparitia acelor becuri economice, cum le numeam inainte, si pana la becurile LED, acestea au reusit sa schimbe cum mult viata oamenilor in bine. Pe langa faptul ca acestea au un consum mult mai mic de energie electrica ofera si o lumina mai placuta.

Un bec inteligent, comparativ cu unul simplu, poate face insa mult mai multe. Dupa cum ii spune si numele, acesta ne pune la dispozitie diverse posibilitati de a-l seta si controla dupa bunul plac. Aceasta poate fi controlat prin Wi-Fi de pe orice smartphone sau chiar si de pe alte dispozitive.

Pe piata putem gasi numeroase modele de becuri smart, de la mai multi producatori, atat in magazinele offline cat si online, unele specializate in aceste tipuri de gadgeturi. Astfel, putem alege intre becuri de diverse puteri si care sa fie compatibile cu anumite socluri, care sa aiba o singura culoare sau mai multe care pot ilumina simultan sau pe rand precum si multe alte posibilitati, de la un bec la altul.

Cel mai mare avantaj al unui astfel de bec este acela ca il putem aprinde sa stinge din pat. Astfel, cum ar fi si cazul meu, nu ar mai fi nevoie sa merg pana la intrerupatorul care este in partea cealalta a camerei, sa sting becul si apoi sa merg pana la pat in intuneric sau sau luminez camera cu telefonul.

Un astfel de gadget este perfect si atunci cand vrem sa realizam o anumita atmosfera intr-o camera, ca de exemplu atunci cand ne uitam la un film si vrem sa avem o lumina ambientala placuta, la un nivel potrivit.

Fiind compatibile cu asistenti vocali precum Alexa sau Google, nici nu este nevoie sa navigam prea mult pe telefon. Cu doar o comanda vocala putem seta becul asa cum ne dorim. Nu este nevoie sa ne facem griji nici in privinta autonomiei acestora, unele dintre ele avand durate de viata si de 30000 de ore sau chiar mai mult si un consum la fel de mic.

In cazul anumitor becuri inteligente avem si boxe integrate prin care putem reda melodii de pe telefon sau tableta iar lumina se va sincroniza cu beat-ul melodiei. Obtinem astfel un efect disco destul de interesant, chiar la noi acasa. Putem spune asadar ca este perfect pentru situatiile in care vrem sa dam o petrecere ceva mai restransa sau pur si simplu vrem sa ne relaxam si sa ascultam muzica preferata.