Activare atipică la Cluj-Napoca: Sesiune de boardgame într-un autobuz electric (CP)

Joi, în data de 20.02.2020, de la ora 09:09 a.m, un autobuz electric va parcurge un traseu atipic prin Cluj-Napoca. În autobuz vor fi prezenți membrii ONG-ului @Society for Responsible Consumption, dar și alți invitați speciali.

Ce se va întâmpla în autobuz?

Pe parcursul unui traseu urban, care va dura 2 ore, organizatorii și invitații vor juca sub ochii presei un boardgame atipic, creat în cadrul proiectului SUSTAIN, un boardgame care ajută oamenii să conștientizeze implicațiile conceptului de sustenabilitate în spațiul urban.

boardgame într-un autobuz electric

Context

Evoluția și viața într-un oraș sustenabil înseamnă implicare activă și colaborare proactivă între specialiști din diverse domenii precum: urbaniști, arhitecți, constructori, ingineri, furnizori de servicii, oameni responsabilii de elaborarea politicilor publice, manageri de mediu, oameni de afaceri și antreprenori, societatea civilă, mediul academic și cetățeni.

Orașul Cluj are nevoie de o viziune reînnoită asupra prosperității și bunăstării, de redefinirea mediului de business prin practici ale economiei circulare, de introducerea de soluții smart în educație și de optimizarea utilizării resurselor locale. Toate acestea sunt elemente care au nevoie să fie promovate și planificate pe termen mediu si lung.

‘’ Jocul e gândit ca un ”serious game” (joc serios) care să fie utilizat în universități, ca parte a unui curs. Ne dorim să fie încercat de profesori în activitatea cu studenții la facultăți de management, de administrație publică, arhitectură, științe politice, design, management de mediu. În mod ideal, ne dorim ca jocul să fie utilizat pentru exersarea unor abilități și cunoștințe obținute anterior, fie prin celelalte materiale de curs pregătite de noi în cadrul proiectului Sustain, fie în cadrul altor cursuri care vizează pe sustenabilitatea în mobilitatea urbană.

Nu doar oamenii, ci și alte mamifere, descoperă lumea și își dezvoltă abilități de viață prin joc. E în firea noastră. Învățăm cel mai bine atunci când ne simțim bine și când suntem curioși. Învățarea experențială și prin joc a fost demonstrată prin numeroase studii ca având un impact benefic asupra celor care învață. ’’, a povestit Natalia Ciobanu.

Ce este SUSTAIN ?

SUSTAIN e un proiect strategic internațional,  implementat de Society for Responsible Consumption (SRC România) alături de parteneri din mediul universitar și business din țări precum Polonia, Italia și Grecia.

Proiectul vă provoacă să vă schimbați mindset-ul cu privire la mediul înconjurător cu ajutorul unui bordgame atașat unui curs atipic universitar.

SUSTAIN vine cu un curs inovativ despre mediu și sustenabilitate, iar ca și componentă creativă conține și un boardgame care va fi prezentat joi în cadrul evenimentului.