Cartile: cea mai buna sursa de educatie! (P)

Pentru o educatie cat mai buna a copilului, se recomanda cititul inca de la o varsta frageda. Chiar daca vorbim despre cazuri in care copiii inca nu au invatat sa citeasca parintii pot sa fie vocea povestilor, citindu-le in speranta ca vor adopta acesta pasiune pe masura ce vor creste. Magazinul online universenciclopedic.ro are o multime de carti pentru copii, care acopera toate domeniile de interes: carti cu ursuleti, carti despre istorie, carti despre arheologie, despre astrologie si mituri cu eroi.

Cartile: cea mai buna sursa de educatie!

De obicei, cele mai frumoase carti copii sunt cele cu ilustratii care sa ii motiveze si mai mult pe micii cititori sa rasfoiasca cartile mai des.

Cartea “Bobo, elefantelul curajos”, este ideala pentru copiii care au citit deja Cartea Junglei sau au vazut macar desenele animate. Povestea lui Bobo este una de aventura si descoperire, cu ilustratii colorate ce reprezinta elefantelul in diferite ipostaze si imprejurari unde are loc actiunea.

Este foarte important sa cumparam strict de la edituri pentru copii atunci cand vrem sa le facem celor mici o surpriza educativa. Editurile pentru copii se concentreaza strict asupra cartilor cu mesaje prietenoase si educative.

Unul dintre cele mai importante motive pentru care citim carti este pentru ca acumulam cunostinte noi. Cartile sunt o sursa bogata de informatii. Vom citi despre subiecte variate si astfel ne vom mari sfera de cunostinte. O carte noua inseamna cel putin o informatie noua.

Studiile arata ca cititul are efecte pozitive asupra creierului. Daca esti in permanenta stimulat, la nivel mental si antrenezi creierul, pastrandu-l activ, asta poate preveni dementa si chiar boala Alzheimer. Creierul este un muschi asemenea celorlalti din corpul uman si exercitiile il mentin sanatos si puternic. Asadar, cititul poate fi asemanator cu rezolvarea unui puzzle care te antreneaza si te tine in priza.