Depozitul de stivuitoare iti face munca mai usoara (P)

In general, folosim stivuitorul in fabrici sau depozite pentru a efectua sarcini grele, adica mutarea orizontala a incarcarilor, precum si asezarea acestora din urma. Utilizata in interior si in aer liber, aceasta masina de manipulare este capabila sa ridice greutati pana la 8 metri inaltime si sa suporte o incarcatura de pana la 8 tone. Cu toate acestea, retineti ca utilizarea unei astfel de masini necesita interventia unui operator certificat: un operator de stivuitoare. Pentru ca soferul cu stivuitorul sa conduca un stivuitor, acesta trebuie sa detina un permis, numit CACES (Certificat de competenta emis de un controlor autorizat in functie de categoria de camion de manipulare) pe care trebuie sa il reinnoiasca la fiecare 5 ani. Ratele de productie sunt intense si trebuie sa va transportati marfurile pe distante lungi? Atunci, in acest caz, stivuitorul este masinaria pentru tine.

Manipularea este un proces periculos, riscurile sunt semnificative si nu trebuie trecute cu vederea. Trebuie sa folositi cu siguranta masina de manipulare cea mai potrivita nevoilor afacerii dvs., deoarece asa cum ati vazut, camionul de palete si stivuitorul sunt masini foarte diferite, chiar daca functia principala ramane aceeasi: marfuri.

Depozitul de stivuitoare ofera masinarii de acest fel, ce functioneaza atat pe gpl, diesel benzina sau electrice. Fiind indispensabile in ziau de astazi, motostivuitoarele reprezinta o investitie de succes in orice fabrica sau firma producatoare de materiale. Fara ajutorul acestora, multi nu ar reusi sa duca anumite sarcini la capat mai ales cand se lucreaza cu obiecte mai grele de 1T.

Cine doreste un motostivuitor, insa nu doreste o masinarie grea care sa emita noxe, poate opta pentru un motostivuitor electric, care este aproape silentios si nu emite noxe ce pot polua. Principalul avantaj al stivuitorului cu un motor electric este absenta de combustibilului. Zgomotul redus si absenta poluarii ii permit sa se deplaseze in spatii si magazine. Principalul dezavantaj al stivuitorului cu un motor electric este raportul greutate / putere, care il impiedica adesea sa ridice baloti si cutii ce depasesc un anumit tonaj. Stivuitorul electric este perfect potrivit pentru utilizare in spatii mici si inchise in prezenta personalului certificat sa il manevreze.

Principiile propulsiei electrice a stivuitorului

Motorul motostivuitorului electric este un motor universal cu infasurare asincrona din cupru alimentat de mai multe baterii de 12V sau 24V.  Bateriile conventionale cu plumb sunt reincarcate de la o sursa de alimentare de 220V folosind un incarcator specific, de cele mai multe ori integrate in cos.

Caracteristici generale ale stivuitorului electric

Motor: bobina electrica de cupru racita cu aer asincron.

Transmisie: direct cu variador electric.

Viteza de deplasare: 25 pana la 40 km / h.

Sarcina: de la 2 pana la 3 tone aproximativ.

Roti: bandaje (roti solide).

Utilizare recomandata: Manipularea pe distante scurte si medii 30 – 60 m.

Un permis de conducere (permis de conducere) este obligatoriu.

Detinerea unui motostivuitor in ziua de astazi a devenit o regula de succes, dar si de siguranta in orice domeniu, unde zilnic se manipuleaza materiale si componente grele.