Goji, o altă sursă de energie – Guest Post

Goji este un arbust din Familia Solanaceae (aceeasi cu rosiile si vinetele), cu frunze căzătoare cu dimensiunile coroanei de aproximativ 2,5/2 m, cu viteza de creştere medie de 0.5m/an la maturitate, în condiţii de creştere optime. Goji înfloreşte începând din luna iunie şi fructifică începând cu luna august având perioade când are şi flori şi fructe. Florile sunt hermafrodite şi sunt polenizate de albine. Fructele sunt mici, de culoare portocalie, alungite, dulci.

Goji, o altă sursă de energie

In compozitia fructelor Goji intra numerosi antioxidanti, 11 minerale, 18 amino acizi, 6 vitamine esentiale precum si multi alti nutrienti. Cu toate acestea pana acum nu s-a facut niciun studiu stiintic care sa demonstreze fara echivoc beneficiile acestui mic fruct. In general campaniile de marketing care stau la baza promovarii acestor fructe includ in mesajele lor multe afirmatii inca nedovedite.

Consumul de fructe Goji este cu siguranta benefic, insa nu sunt chiar minunea care ne este servita pe diversele canale media. Le puteti consuma cu increderea pe care o acordati portocalelor sau lamailor din import. Mai trebuie sa tineti seama si de faptul ca doar consumul unui anume fruct minune, fie el si Goji, nu va duce la viata sanatoasa pe care o visati. Fara o dieta echilibrata si sanatoasa per ansamblu si fara exercitii fizice regulate nu veti atinge optimul de sanatate pe termen lung.

Fructele Goji pot fi consumate sub formă de fructe uscate, fructe proaspete, ingredient în salate, supe, ceai, ingredient în prăjituri, ciocolate, îngheţate, sucuri de fructe Goji, vin defructe Goji, lichior de fructe Goji.  Fructele fiind uscate necesita o mastecatie lenta, constienta, mecanism prin care vom simti savoarea si aroma specifica.

Unele medicamente pot interactiona cu fructele de padure goji. Persoanele care folosesc warfarina sau medicamente pentru tratarea diabetului zaharat sau al tensiunii arteriale nu ar trebui sa consume fructe goji.

De asemenea, daca aveti alergie la polen stati departe de acest fruct. Totusi, consumate cu moderatie se pare ca fructele goji sunt sigure in orice situatie.