Idei de cadouri pentru copii

Copilul tău a crescut și acum merge la școală. Așa că, probabil, acum te întrebi ce cadouri să îi cumperi, având în vedere faptul că școala ar trebui să ocupe un loc central în viața lui.

Nu te aștepta că, dacă acum merge la școală și învață să scrie și să citească, poți să îi trântești operele complete ale lui Tolstoi. Tot jucăriile vor fi în atenția lui, așa că trecerea de la lumea lipsită de griji a grădiniței la responsabilitățile unui școlar trebuie făcută tot prin joc.

Mai mult, cu cât înaintează în vârstă, ar trebui să îi oferi diferite jocuri și/sau activități prin care să își dezvolte imaginația. Dacă a găsit sub brad, când era mai mic, o mașinuță, un trenuleț sau un avion cu care să se joace imediat, la această vârstă, un cadou potrivit ar fi, de exemplu, un kit de asamblare a unui avion sau a unei mașinuțe, adecvat vârstei sale.

La final se va putea juca cu aceasta, dar trebuie să o construiască singur (sub supravegherea atentă a unui adult), dezvoltându-i anumite abilități. În această categorie ar intra și diferitele seturi Lego și altele de același gen. De asemenea, anumite jocuri de societate, de memorie sau puzzle-uri 3D sunt foarte interesante și distractive (și nu doar pentru ei, ci și pentru adulți).

Idei de cadouri pentru copii

Este adevărat, există multe jocuri electronice foarte interesante, dar nu te sfătuiesc să îi faci cadou prea multe. Va intra în contact cu aparatura electronică și cu gadgeturile mulți ani de acum încolo, așa că încearcă să îi arăți că se poate distra la fel de bine cu imaginația lui proprie.

Filmele și desenele animate sunt o metodă foarte bună de învățare și de cunoaștere a lumii. Pe lângă documentare și filmele educaționale, lasă-l să vizioneze și desene animate cu eroi, din care să reiasă anumite calități pozitive și necesare. Nu te teme de puțină „violență” animată. Copilul tău este destul de inteligent să știe că nu trebuie să exerseze mișcările pe care le-a văzut la Batman sau la Son Goku pe colegii lui, ci doar pe adversari imaginari. (Dar poți din când în când să îi reamintești și tu… nu foarte des, totuși.)

Pe lângă alte jocuri și jucării, cărțile devin un cadou important, dacă nu chiar necesar. Oferă-i cel puțin o carte pentru vârsta lui, de fantezie sau de aventură, care să îi dezvolte imaginația. Evită să îi faci cadou cărți din lectura obligatorie pentru școală. Se va simți, probabil, obligat și împins să le citească și se va îndepărta de lectură. Poți chiar să îi povestești puțin din acțiunea romanului pentru a-i capta atenția și curiozitatea sau poți chiar să citești cu el primele capitole. Mai mult, va fi interesat și de diverse enciclopedii pentru vârsta lui. Cu ajutorul acestora îi deschizi curiozitatea înspre știință și cunoaștere.

Nu în ultimul rând, lasă-l să viseze și să își imagineze ce dorește. Nu îi impune restricții în acest sens, ghidează-l!