Motive pentru care trebuie sa citesti Ghid de Nursing (P)

Grija fata de oameni este o preocupare inca din cele mai vechi timpuri, dar pe care doar o categorie aparte de persoane o pot practica dedicandu-se 100% acesteia, fiind trup si suflet alaturi de pacientii aflati sub tratament. Este un lucru cunoscut faptul ca omenirea s-a preocupat mereu de ingrijirea celor aflati in suferinra, incercand de fiecare data sa descopere noi si noi metode de alinare si vindecare a anumitor boli, fie ele fizice sau, de ce nu, psihice. Asistentul medical este la fel de important ca si medicul, dar el este singurul care se afla in permanenta cu pacientul, alinandu-i suferinta.

citesti Ghid de Nursing

Daca iti doresti sa devi asistent medical si nu stii de unde sa incepi, pot sa iti recomand pentru inceput o carte care sa te ajute sa iti formezi o idee de baza despre aceasta meserie. Este vorba despre Ghid de Nursing de Lucretia Titirca. Autoarea este o figura cunoscuta in acest domeniu si are la activ peste zece astfel de lucrari de specialitate. Acest ghid face parte chiar din programele obligatorii pentru concursuri si examene, fiind extrem de bine structurat, unde sunt prezentate tehnicile de evaluare, dar si ingrijirea bolnavului atat in timpul, cat si dupa perioada de convalescenta.

De ce sa citesti aceasta carte? In primul rand, pentru ca este redactata de un specialist in domeniu, care stie tot ce tine de aceasta meserie. In al doilea rand, cartea ofera informatii complete si corecte pe acest subiect. Sunt informatii utile pe care le poti pune in practica, daca esti asistent / asistenta medical/a sau pe care le poti folosi in viata de zi cu zi, in cazuri sau urgente medicale de mica anvergura, care nu sunt extrem de grave si care pot fi tratate si la domiciliu, in confortul casei tale. Pentru toate acestea, insa, este nevoie si de pregatire temeinica. Poti sa capeti aceasta pregatire daca urmezi cursurile unor institutii de stat sau private, unde te poti pregati pentru viitoarea cariera de asistent/a medical/a.

Daca simti ca ai o chemare catre aceasta meserie, atunci asigura-te ca vei urma cursuri acreditate si ca vei citi cele mai relevante carti in acest domeniu. ‘’Ghid de Nursing’’ de Lucretia Titirca este o carte care a ajuns deja pe mainile multor asistenti medicali, care isi urmeaza meseria cu pasiune, dar care mereu cauta sa invete ceva nou – pentru ca aceasta meserie se invata mereu, in fiecare zi. Iar aceasta lucrare scrisa este una complexa si utila, asa cum era de mentionat, inclusiv viitorilor medici care trebuie sa cunoasca si aceste practici de nursing fundamentale, pe care sa le puna in practica zilnic. Nu este usor sa fii asistent medical, dar cu siguranta multumirea sufleteasca este o recompensa pe masura. Daca simti ca ai o chemare pentru aceasta meserie, simti ca esti o fire empatica, ce rezoneaza cu suferinta celor din jur, atunci mai mult ca sigur vei gasi ‘’Ghid de Nursing’’, de Lucretia Titirca o lectura utila si de mare ajutor, pentru tine si pentru cei pe care ii ai in grija.