Remorca, un accesoriu ideal pentru soferi!

Remorca auto a devenit aproape un accesoriu indispensabil, deoarece atunci cand plecam in vacante portbagajul se restrange, iar spatiul in plus este intotdeauna binevenit. Desigur, exista mai multe tipuri de remorci, insa cele sub 750 kg si de maxim 750 kg pot fi atasate la un autoturism. In cazul in care remorca are o greutate mai mare de 750 de kilograme, noile reglementari stabilesc mai multi pasi de urmat pentru a facilita accesul. In consecinta, exista diferite tipuri de permise pe care trebuie sa le obtineti in conformitate cu legea.

Remorca, un accesoriu ideal pentru soferi

Daca greutatea cuplajului (vehicul + remorca) este mai mic sau egal cu 3500 kg, atunci o autorizatie de clasa B este suficienta pentru a remorca orice tip de remorca, cu conditia sa nu depaseasca greutatea  vehiculului de remorcare. Nu este necesara instruirea si nici o permisiune specifica.

Pentru a sti masa totala pe care o puteti remorca, trebuie sa scadeti masa vehiculului si a remorcii pentru a afla rezultatul.

Remorcile se dovedesc a fi utile in orice sezon, deoarece acestora li se pot schimba cauciucurile in functie de conditiile meteo pentru o aderenta cat mai buna.

Remorca auto este un accesoriu din ce in ce mai comun mai ales la atasul bolizilor de lux. Nu este rar sa intalnesti un brand de masini de lux cu o remorca atasata. Desi spatiul din portbagaj poate fi destul de generos, intotdeauna poti beneficia de mult spatiu.

Cum iti amenajezi bagajele pentru o excursie la munte?

-Centrul de greutate al rucsacului ar trebui sa stea aproape de corp si, in mod ideal, la inaltimea umarului. In acest fel, acesta este pozitionat deasupra centrului de greutate al corpului si rucsacul nu te va trage inapoi.

– Cum sa incarci rucsacul cu o capacitate mai mare, de la aproximativ 30 l in sus: Pui sacul de dormit, hainele si alte obiecte usoare in compartimentul inferior. Asezi la mijloc componentele cu o greutate medie cum ar fi imbracamintea de pe partea superioara, spre exteriorul rucsacului. Echipamente grele – adica cortul, mancarea, jachetele mari – deasupra umarului, lipite de spate in interiorul rucsacului.

– Pui obiecte mici, folosite frecvent, in buzunarul capacului, de unde pot fi usor scoase. Pentru a evita oscilatiile laterale, leganatul la vant mai puternic sau umezirea, minimalizeaza numarul de articole pe care le legi la exteriorul rucsacului si impacheteaza-le cat mai compacte si mai mici posibil.

– In general, pastreaza la exterior o distributie uniforma a greutatii, in special pentru buzunarele laterale. Foloseste saci mici sau pungi pentru a le organiza pe fiecare separat. Husele rezistente la ploaie sunt, de asemenea, o alternativa sigura la ploi sau ninsori.

Insa, o remorca auto poate incorpora chiar si cortul vecinilor, deoarece volumul de pana in 750 kg este destul de generos, iar siguranta obiectelor depozitate in remorca este asigurata de structura rezistenta din metal. In general, remorca reprezinta o investitie foarte sigura si de durata, iar in cazul in care se poate defecta, exista o multime de resurse online care comercializeaza piese remorci pentru schimbul acestora!