Top 10 filme inspirate din fapte reale

Top 10 filme inspirate din fapte reale

Schindler’s List

Filmul spune povestea lui Oskar Schindler, un om de afaceri german, care în timpul Holocaustului a salvat aproximativ 1100 de evrei care urmau să fie omorâți în lagărul de la Auschwitz.

Rush

Spune povestea de rivalitate a doi mari piloți de Formula 1. Este vorba despre Niki Lauda și James Hunt. Filmul este intersant chiar dacă nu aveți vreo treabă cu aceste concursuri pe bază de curse de mașini. Povestea în sine face totul să merite.

Lupul de pe Wall Street

Celebrul film cu Leonardo DiCaprio care spune povestea unui broker de succes orbit de lăcomie care ajunge să facă parte din breasla infractorilor.

The Pursuit of Happynes

Filmul este inspirat de povestea lui Chris Gardner, un om de afaceri, broker și autor de vomule motivationale. Este vorba despre drama unui tată care ajunge să își crească singur fiul în timp ce se află în căutarea unui job care să-i asigure liniștea zilei de mâine.

Sully

Sully este un film care m-a impresionat foarte mult pentru că mi s-a dovedit încă o dată că multe companii ar face orice pentru a mai tăia din cheltuieli și chiar dacă acest pilot a reușit să salveze toți pasagerii aflați la bordul avionului pe care îl pilota, compania aeriană încearcă să dea vina pe el pentru că nu a gestionat situația în alt mod.

The Theory of Everything

Povestea lui Stephen Hawking traspusă pe ecranele din cinematografe. Vorbește despre primele probleme de sănătate, începutul relației cu jane și paralizia sa.

Into the Wild

La 24 de ani, Chris McCandles renunță la familie și la tot ce are pentru a fugi în sălbăticie.

Catch Me if You Can

Este un alt film care m-a impresionat foarte mult și trebuie să vă spun că în urma toate aventurilor sale, Frank Abagnale a ajuns să fie consultant pentru FBI. Povestea se învârte în jurul înșelătoriilor pe care acesta le-a făcut pe parcursul vieții câștigând milioane de dolari.

127 hours

În timpul unei expediții prin canionul Utah, Aron Ralson rămâne blocat între 2 bolovani. Neputând să-și elibereze brațul, acesta ia o decizie foarte grea pentru a-și salva viața.

Hachiko

Cu toții ați auzit probabil de acest film în care este prezentată povestea lui Hatchi, un câine care, după moartea stăpânului său, revine în fiecare zi în gara în care obișnuia să-l aștepte pentru a se întoarce acasă.

P.S. am descoperit o listă mai complexă cu recomandări de filme de toate genurile care s-ar putea să te intereseze.