Utilajele care nu trebuie sa lipseasca dintr-un depozit!

Stivuitoarele sau motostivuitoarele sunt acele echipamente special realizate pentru ridicarea si transportarea pe distante scurte a diferitelor marfuri sau materiale.

Acest utilaj este realizat astfel incat sa permita ridicarea diverselor sarcini, pana la anumite inaltimi calcultate in functie de centrul de greutate. Aceste specificatii sunt diferite in functie de utilaj, achizitionarea fiind efectuata in functie de nevoile pe care firma le are, fiind vorba de asemenea de informatii precise care obligatoriu trebuie respectate, fiind precizate printr-o placuta de identificare atasata fiecarui stivuitor sau motostivuitor.

Un stivuitor este construit pentru a permite ridicarea unei sarcini maxime pana la o inaltime maxima calculata in functie de centrul de greutate.

Un astfel de utilaj, este folosit zi de zi in diverse industrii pentru mutarea obiectelor grele ca masa, fiind o masinarie care chiar poate face diferenta in ceea ce priveste sarcinile angajatilor unui depozit de exemplu. Fie ca este vorba despre un santier, o fabrica, depozitul unui hypermarket si asa mai departe, un stivuitor sau motostivuitor este extrem de util in ceea ce priveste manipularea marfurilor.

Pe piata exista un numar foarte mare de optiuni de astfel de masini de ridicat care permit incarcarea, descarcarea si transportul marfurilor catre locurile de depozitare. In functie de nevoile specifice ale sectoarelor, dar mai ales in functie de utilizarea pentru care sunt destinate aceste masinarii, alegerea poate diferi de la o companie la alta. Oricare ar fi masurile pe care doriti sa le adoptati, exista cateva reguli principale care sunt esentiale pentru a intelege cum sa alegeti un motostivuitor de calitate.

In mod clar, acest tip de utilaj trebuie ales in functie de nevoile pe care le aveti, mai concret de greutatea pe care urmeaza sa o ridice, precum si inaltimea spatiilor in care urmeaza sa fie utilizat, bineinteles, fara sa uitam de inaltimea rafturilor.

In ceea ce priveste modul de functionare al unui stivuitor sau motostivuitor, acestea pot fi electrice dar pot asigura o functionare si pe baza de combustibil, situatie in care regasim dupa denumire, motostivuitoarele. Aceste utilaje potfi folosite fie manual cu ajutorul unor parghii care actioneaza direct supapele hidraulice, fie electric, prin utilizarea unor parghii controlate cu ajutorul unor butoane.

De asemenea, in ceea ce priveste stivuitoarele, utilizarea controalelor electrice permite construirea unor modele de utilaje mult mai ergonomice, acestea fiind disponibile in diferite variante si capacitati de ridicare.

Daca discutam despre avantajele oferite de catre aceste tipuri de utilaje mai sus mentionate, ne putem da foarte usor seama de adevarata lor importanta.

  • Utilizarea unui stivuitor si motostivuitore garanteaza un control mai bun al operatiunilor de deplasare si ridicare incarcaturilor asigurand o productivitate ridicata a muncii, forta fizica depusa fiind minima.
  • Un alt mare si important avantaj al acestor utilaje este reprezentat de posibilitatea ridicarii unor sarcini mari la inaltimi mari cu un efort redus.
  • In plus, utilizarea unui stivuitor sau motostivuitor pentru ridicarea unei sarcini mari va asigura desfasurarea operatiunii in conditii de siguranta, atat pentru operator, cat si pentru sarcina manipulata, acest lucru fiind valabil atata timp cat sunt respectate in totalitate specificatiile sale..
  • Costurile de intretinere ale unor utilaje de acest sunt relativ reduse si nu necesita operatiuni complicate.